Wykonanie
Czasami potrzebujemy zrobić coś małego i szybkiego, kiedy zapowiedzieli nam się goście. Te
krakersowe propozycje w
sumie tak do końca szybkie nie są. Trzeba się z nimi chwilkę pobawić, ale... warto :) Najlepiej przygotować je zaraz przed podaniem, bo kiedy postoją trochę dłużej
krakers się rozmiękcza...
Krakersy łososiowePotrzebujemy:-
krakersy (u mnie talarki
cebulowe),-
serek śmietankowy (do kanapek),-
łosoś wędzony,-
koperek,-
sok z cytryny.Talarki smarujemy
serkiem śmietankowym, kładziemy kawałek
łososia, skraplamy
cytryną, dekorujemy
koperkiem.
Krakersy z nutelląPotrzebujemy:-
krakersy słone,- nutella,-
ser pleśniowy, np. Lazur.
Krakersy smarujemy nutellą, kładziemy plasterek
sera pleśniowego.