ßßß Cookit - przepis na Łosoś w papilotach

Łosoś w papilotach

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI:
300 g surowego łososia
1 ząbki czosnku
4 łyżki sosu sojowego TaoTao
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka lubczyku ogrodowego
natka pietruszki
łyżka masła czosnkowego
2 łyżki sosu chilli słodko-pikantnego TaoTao
1/2 papryki
sól himalajska
pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Rybę przekrój na pół wzdłuż. Sporządź marynatę (masło, sos sojowy, sos chilli, sok z cytryny, posiekana natka, lubczyk, sól, pieprz). Paprykę pokrój na paseczki. Weź dwa kawałki papieru do pieczenia. Na środku umieść paski papryki, na to wyłóż łososia i zalej marynatą. Na koniec ułóż plasterki czosnku. Zrób papiloty (patrz na zdjęcie). Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni (góra i dół).
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2015/09/osos-w-papilotach.html