Wykonanie
SKŁADNIKI500-600 g podudzi z
kurczaka bez kości200 g
pieczarek2 zielone
marchewki (mogą być zwykłe)4 łyżki
sosu sojowego TaoTao1/2 buteleczki
sosu czosnkowego z
miodem TaoTao2 łyżki
oleju ryżowegoszczypta
pieprzu cayenne1/2 opakowania
makaronu z
ryżu brązowego TaoTaoPRZYGOTOWANIE
Makaron przygotuj wedle zaleceń producenta.Podudzia opłucz i oczyść.
Pieczarki umyj gdy trzeba obierz.
Marchewki umyj szczotką (nie obieraj).
Pieczarki i
marchewki pokrój w plasterki. Na patelni WOK rozgrzej
olej.
Mięso pokrój na mniejsze kawałki i zalej
octem i sosem, przemieszaj. Na patelni najpierw podsmaż warzywa,
potem dodaj
mięso. Obsmaż tak aby stało się leciutko chrupiące z zewnątrz. Dopraw
pieprzem cayenne. Podawaj na dużym talerzu dekorując i dodając smaku
czerwoną cebulą i
szczypiorkiem.
INFORMACJA O PRODUKTACH TAO TAO:
W składzie
sosu sojowego TaoTao znajdziemy jedynie naturalne składniki:
soję,
wodę,
mąkę pszenną i
sól.
Sos sojowy to podstawowy składnik większości potraw kuchni orientalnej, dlatego nie powinno go zabraknąć także w Państwa kuchni.
Sos sojowy TaoTao to produkt oryginalny, pochodzący z prowincji Kanton. Powstaje na podstawie tradycyjnej chińskiej receptury sprzed tysiąca lat. Sięgając po nasz
sos sojowy, macie Państwo pewność, że jest to pełnowartościowy produkt pozbawiony chemicznych ulepszaczy i konserwantów.
Sos sojowy TaoTao korzystnie wpływa na zdrowie, ponieważ jest produkowany tylko na bazie naturalnych składników. Antyoksydanty, czyli przeciwutleniacze, zawarte w sfermentowanej soi są prawie 10-krotnie skuteczniejsze od podobnych substancji zawartych w
winie oraz 150-krotnie mocniejsze od kwasu askorbinowego, czyli witaminy C.
Oryginalny sos
miodowy z
czosnkiem TaoTao to gotowa marynata do
mięs. Posmarowane nim
mięso pieczemy na grillu lub w piecu. Można także podawać go jako gotowy sos do potraw z rusztu.