ßßß Cookit - przepis na Drobiowe podudzia bez kości po azjatycku z makaronem TaoTao

Drobiowe podudzia bez kości po azjatycku z makaronem TaoTao

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI
500-600 g podudzi z kurczaka bez kości
200 g pieczarek
2 zielone marchewki (mogą być zwykłe)
4 łyżki sosu sojowego TaoTao
1/2 buteleczki sosu czosnkowego z miodem TaoTao
2 łyżki oleju ryżowego
szczypta pieprzu cayenne
1/2 opakowania makaronu z ryżu brązowego TaoTao
PRZYGOTOWANIE
Makaron przygotuj wedle zaleceń producenta.
Podudzia opłucz i oczyść. Pieczarki umyj gdy trzeba obierz. Marchewki umyj szczotką (nie obieraj). Pieczarki i marchewki pokrój w plasterki. Na patelni WOK rozgrzej olej. Mięso pokrój na mniejsze kawałki i zalej octem i sosem, przemieszaj. Na patelni najpierw podsmaż warzywa, potem dodaj mięso. Obsmaż tak aby stało się leciutko chrupiące z zewnątrz. Dopraw pieprzem cayenne. Podawaj na dużym talerzu dekorując i dodając smaku czerwoną cebulą i szczypiorkiem.
INFORMACJA O PRODUKTACH TAO TAO:
W składzie sosu sojowego TaoTao znajdziemy jedynie naturalne składniki: soję, wodę, mąkę pszenną i sól.
Sos sojowy to podstawowy składnik większości potraw kuchni orientalnej, dlatego nie powinno go zabraknąć także w Państwa kuchni.
Sos sojowy TaoTao to produkt oryginalny, pochodzący z prowincji Kanton. Powstaje na podstawie tradycyjnej chińskiej receptury sprzed tysiąca lat. Sięgając po nasz sos sojowy, macie Państwo pewność, że jest to pełnowartościowy produkt pozbawiony chemicznych ulepszaczy i konserwantów. Sos sojowy TaoTao korzystnie wpływa na zdrowie, ponieważ jest produkowany tylko na bazie naturalnych składników. Antyoksydanty, czyli przeciwutleniacze, zawarte w sfermentowanej soi są prawie 10-krotnie skuteczniejsze od podobnych substancji zawartych w winie oraz 150-krotnie mocniejsze od kwasu askorbinowego, czyli witaminy C.
Oryginalny sos miodowy z czosnkiem TaoTao to gotowa marynata do mięs. Posmarowane nim mięso pieczemy na grillu lub w piecu. Można także podawać go jako gotowy sos do potraw z rusztu.
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2015/08/drobiowe-podudzia-bez-kosci-po.html