Wykonanie

Składniki:6 kromek
chleba tostowego z pełnego ziarna6 dużych plasterków
sera żółtego Gouda MSM
Mońki1 duża
pieczarka (w sklepie zazwyczaj ma określenie
pieczarka na grilla)3 łyżeczki kremowego
serka topionego MSM
Mońki2 łyżki
masłakeczup (opcjonalnie)3 plasterki
pomidoraświeży
lubczykPrzygotowanie:Na
trzech kromkach
pieczywa rozsmarować kremowy
serek topiony, następnie po 2 plasterki
sera Gouda oraz po 3 plasterki
pieczarek. Przykryć pozostałymi kromkami
chleba. Każdą kanapkę posmarować
masłem po dwóch zewnętrznych stronach. Smażyć na patelni, na średnim ogniu, aż się zarumienią, a
ser w środku będzie ciągnący. Podpieczoną kanapkę wyłożyć na talerz, a na górze położyć
lubczyk,
pieczarkę i
pomidorka.Smacznego!Gouda to jeden z najbardziej rozpoznawalnych przedstawicieli
serów dojrzewających na świecie. Wyróżnia się wyrazistym zapachem i
śmietankowym smakiem. Posiada sprężysty miąższ usiany nielicznymi oczkami o średnicy ziarna.Gouda MSM
Mońki jest cieniona ze względu na swoją doskonałą topliwość, dlatego idealnie sprawdza się w daniach na ciepło, takich jak tosty, pizza czy zapiekanki.Źródło: KLIK

Wysoka jakość w poręcznej formiePrócz tradycyjnych bloków, umożliwiających zakup
sera na wagę, produkty MSM
Mońki dostępne są również w plasterkach, w funkcjonalnych opakowaniach typu „otwórz – zamknij”. Dzięki temu rozwiązaniu
sery można wielokrotnie otwierać bez obawy, że utracą swoją świeżość, a co za tym idzie – wyjątkowe walory smakowe. Forma plastrowana pozwala na szybkie przyrządzenie kanapek i innych przekąsek. Idealne na wycieczkę i posiłki w plenerze.Źródło: KLIK
