Wykonanie

SKŁADNIKI:100 g mixu
sałat:
szpinak,
rukola,
botwinka, batawska zielona, batawska czerwona1/2 opakowania Arla Apetina® w plastrze 150 g - to
ser solankowy typu śródziemnomorskiego o kremowej konsystencji i łagodnym słonym smaku. Produkt w praktycznym 150 g plastrze, łatwy do pokrojenia w kawałki lub kostki.Idealny składnik ciepłych i zimnych potraw.garść
truskawek pokrojonych na ćwiartkigarść prażonych
płatków migdałówsos (4 łyżki
oliwy z oliwek, 2 łyżki
octu jabłkowego, 1/2 łyżeczka nasion
chilli, 1 łyżka
miodu wielokwiatowego, 1 łyżeczka prażonych
płatków czosnku)PRZYGOTOWANIE:
Sałatę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Truskawki pokroić na ćwiartki,
ser w kostkę. Na patelni uprażyć
płatki migdałów. Na głębokim talerzu lub półmisku ułożyć
sałatę,
truskawki,
ser, oprószyć
migdałami. Polać sosem.






