ßßß Cookit - przepis na Dorada - filety

Dorada - filety

nazwa

Wykonanie

Składniki:
2 świeże Dorady
przyprawy: sól czosnkowa, pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie
sok z 1/2 cytryny
oliwa z oliwek
ewentualnie mąka jeśli chcemy mieć rybę w panierce
Przygotowanie:
Ryby myjemy i filetujemy. Pozbywamy się ości, najlepiej jak jest to tylko możliwe. Skórkę pozostawiamy.
Z każdej strony filety rybne skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy delikatnie przyprawiamy. Odstawiamy do lodówki na jakieś 2-3 godziny. Jeżeli mamy ochotę na rybkę w panierce to tuż przed smażeniem obtaczamy ją w mące. Ja zrobiłam dziś wersję z panierką i bez. Smażymy na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.
Smacznego !!!
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2013/03/dorada-filety.html