Składniki :1 mała marchewka1 mała pietruszka biała3 gałązki zielonej pietruszki2 skrzydełka z kurczakapor - kawałeczek ok. 3-4 cm1 liść laurowy2 ziarenka ziela angielskiego1 duży pomidor5 listków bazylii - drobno posiekać2 łyżki makaronu literki1 łyżka śmietany2 łyżeczki koncentratu pomidorowegoodrobina oreganomniej niż pół łyżeczki wegetyPrzygotowanie:Do garnuszka wlewamy wodę, dodajemy mniej niż pół łyżeczki wegety. Zaczynamy gotować dodajemy umyte skrzydełka kurczaka, następnie umyte i obrane warzywka, sparzonego i pozbawionego skórki pomidora pokrojonego w kostkę,liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy dalej wywar jak na rosół. Gdy mięsko będzie już ugotowane a warzywka miękkie wyciągamy i odkładamy do osobnego naczynia i gdy już wystygną kroimy na bardzo drobne kawałeczki - najlepiej posiekać. Następnie w szklance mieszamy śmietanę z koncentratem pomidorowym, dodajemy do tego posiekaną drobno bazylię i odrobinę oregano. Całość dodajemy do wywaru i dalej gotujemy. Wrzucamy posiekane warzywka. Przelewamy do jakiegoś naczynia w którym będziemy przechowywać zupkę - w lodówce w szczelnym zamknięciu może stać do 48h. Makaron gotujemy osobno i trzymamy w osobnym pojemniczku.