ßßß
Składniki dla 8 osób:Owoce:500 g truskawekcukier( tu zależy jakie macie truskawki czy warto dodać cukier czy nie)Pudding ryżowy:200 g ryżu do risotta najlepiej canaroli700 ml mleka50 g cukru1/2 laski waniliowejWafel z karmelu:50 g migdałów20 - 40 g ryżu preparowanego200 g cukru2 łyżki wodyLody Waniliowe - podałam gałkę lodu waniliowego na osobęduża szklanka lub słoik lub salaterka do podaniaPrzygotowanie:Truskawki myjemy, odszypułkowujemy i kroimy na ćwiartki i zasypujemy cukrem.Szykujemy pudding ryżowy. Jak się robi odsyłam Was do mojego przepisu .Pudding ryżowy do tego deseru podajemy na zimno.Możemy go zrobić wcześniej, a nawet jeden dzień wcześniej.Szykujemy wafle z karmelu, tutaj też odsyłam Was do mojego przepisu .Jeśli robicie deser w ciągu dnia, potrzebna Wam będzie godzina.Kolejność w jakiej możecie zacząć jeśli szykujecie tu ż przed podaniem: najpierw szykujemy pudding ryżowy, w międzyczasie gdy pudding się robi, szykujemy wafel z karmelu oraz szykujemy truskawki.Kompozycja:Deser podajemy na zimno najlepiej w szerokim słoiku.Truskawki i pudding ryżowy dzielimy na 8 porcji.Na dnie słoika układamy najpierw truskawki, które będą już miały trochę swojego syropu.Następnie na truskawki kładziemy zimny pudding ryżowy i gałkę lodu waniliowego.W czubek deseru wbijamy nasz wafel z karmelu.Podajemy natychmiast !Smacznego!P.S. Jeśli zrobicie dajcie znać czy Wam tak smakowało jak mi ;-)Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)