ßßß
Składniki:2 cukinie2 limonki100 ml oliwysól i pieprz do smakuświeża miętaPrzygotowanie:Cukinie myjemy, osuszamy i odcinamy końcówki. Kroimy wzdłuż na cienkie plasterki. Najlepiej maszynka do chleba. Do miski wlewamy oliwę i wyciskamy limonki. Marynujemy w zalewie parę godzin.
Na patelni-grill smażymy plastry cukinii z obu stron na rumiano.
Osączamy na papierze. Przełożyć cukinie na duży talerz. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy świeżą miętą. Całość przykrywamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Podajemy na zimno.Smacznego!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)In the English versionMarinated zucchini in limonceIngredients:2 zucchini2 limes100 ml olivesalt and pepper to tastefresh mintDirections:Wash and shred the zucchini. Cut zucchini lengthwise into thin slices. Pour the olive oil into the bowl and squeeze the lime. Marinated zucchini in a few hours. Grilled zucchini slices on both sides until browned. Season to taste with salt and pepper. Sprinkle with fresh mint. Serve cold.