ßßß Cookit - przepis na Strozzapreti z mascarpone, bresaolą i rukolą

Strozzapreti z mascarpone, bresaolą i rukolą

nazwa

Wykonanie

Scroll down for English
Ostatnio będąc w Rimini, w osterii jadałam tą pastę. Bardzo mi smakowała i jak zwykle musiałam odtworzyć w domu, tak jest moja natura.
Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania.
Co tu będę was czarować, spróbujcie sami.
Składniki na 4 osoby:
500 gr strozzapreti
500 gr sera mascarpone
250 gr bresaoli czyli suszonej wołowej polędwicy
mały pęczek rukoli
sól i pieprz do smaku
20 gr masła
Przygotowanie:
Na dużej patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy na niej bresaolę pokrojoną na kawałki.
Dodajemy mascarpone i dokładnie mieszamy.
Na samym końcu dodajemy pokrojon ą rukolę. Doprawiamy sol ą i pieprzem.
Strozzapreti ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzony makaron dodaj do sosu, dokładnie wymieszaj i podawaj.
Wart wiedzieć !
Makaron strozzapreti w dosłownym t
ł umaczeniu znaczy duszenie się księdza. … w necie wyczytałam, że pochodzenie tej nazwy jest nie znan e .
Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)
In the English version
Strozzapreti with mascarpone cheese, bresaola and arugula
Ingredients for 4 people:
500 gr Strozzapreti
500g mascarpone cheese
250 gr bresaoli
small bunch of arugula
salt and pepper to taste
20 gr butter
Directions:
Cook the pasta according to the packet instructions in a large pot of salted, boiling water until al dente. Melt butter in a large skillet over medium-high heat and add the bresaola chopped to pieces. Add the mascarpone cheese and mix thoroughly. At the end add the chopped arugula. Season with salt and pepper. Drain pasta and mix with sauce. Share the plates. Serve warm.
Źródło:http://kalejdoskoprenaty.blogspot.com/2013/04/strozzapreti-z-mascarpone-bresaola-i.html