Wykonanie
Scroll down for EnglishOstatnio będąc w Rimini, w osterii jadałam tą pastę. Bardzo mi smakowała i jak zwykle musiałam odtworzyć w domu, tak jest moja natura.Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania.Co tu
będę was czarować, spróbujcie sami.
Składniki na 4 osoby:500 gr strozzapreti500 gr
sera mascarpone250 gr bresaoli czyli suszonej
wołowej polędwicymały pęczek
rukolisól i
pieprz do smaku20 gr
masłaPrzygotowanie:Na dużej patelni rozgrzewamy
masło i przesmażamy na niej bresaolę pokrojoną na kawałki.
Dodajemy
mascarpone i dokładnie mieszamy.
Na samym końcu dodajemy pokrojon ą
rukolę. Doprawiamy sol ą i
pieprzem.
Strozzapreti ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzony
makaron dodaj do sosu, dokładnie wymieszaj i podawaj.Wart wiedzieć !
Makaron strozzapreti w dosłownym tł umaczeniu znaczy duszenie się księdza. … w necie wyczytałam, że pochodzenie tej nazwy jest nie znan e .Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)In the English versionStrozzapreti with
mascarpone cheese, bresaola and arugulaIngredients for 4 people:500 gr Strozzapreti500g
mascarpone cheese250 gr bresaolismall bunch of arugulasalt and pepper to taste20 gr butterDirections:Cook the pasta according to the packet instructions in a large pot of salted, boiling water until al dente. Melt butter in a large skillet over medium-high heat and add the bresaola chopped to pieces. Add the
mascarpone cheese and mix thoroughly. At the end add the chopped arugula. Season with salt and pepper. Drain pasta and mix with sauce. Share the plates.
Serve warm.