Wykonanie
Dzisiaj zapraszam Was na kolejną pastę -
makaron z
boczkiem,
serem mascarpone i
orzechami laskowymi. Przygotowanie tego
makaronu zajmuje dokładnie tyle czasu ile jego ugotowanie. Danie w kilka minut, sycące i pyszne. Tak w
skrócie można opisać ten przepis.Co tu
będę was czarować, spróbujcie sami.
Składniki na 4 osoby:400 g
makaronu250 g
sera mascarpone100 g
boczku40 gr
orzechów laskowychsól i
pieprz do smakuPrzygotowanie:W lekko osolonej wodzie gotujemy
makaron al dente, według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie do blendera lub malaksera wkładamy
orzechy laskowe. Miksujemy przez 30 sekund, a następnie zgarniamy do środka
orzechy laskowe ze ścianek i miksujemy kolejne 10 sekund.Na głębokiej patelni podsmażamy
boczek. Jak już
boczek jest lekko podsmażony, dodajemy
mascarpone i dokładnie mieszamy. Doprawiamy
solą i
pieprzem. Odcedzony
makaron dodajemy do sosu i mieszamy. Dodajemy zmiksowane
orzechy laskowe i mieszamy.Podajemy na ciepło.Smacznego!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)