Wykonanie
Dzisiejszy przepis na
steki - to przepis i wykonanie mojego
Męża :)Moje tylko zdjęcia i degustacja - pycha :)Bez zbędnego zadęcia i filozofii robienia
steków - bez termometrów, mierzenia poziomu wysmażenia itp... Wychodzą nie przesmażone, ale też nie krwiste :)Pyszne i proste
steki wołowe :)
SKŁADNIKI(grubości ok. 2 , 5 cm - z tłuszczem :))
sólpieprzłyżka
masła na jeden
stekPRZYGOTOWANIE
Steki (w temperaturze pokojowej) kładziemy na mocno rozgrzany grill (u nas płyta - temp. na max). Smażymy po 3 minuty z każdej strony - odwracamy tylko raz - nie nakłuwając widelcem - najlepiej przy pomocy
łopatki. Po zdjęciu z grilla doprawiamy
solą i
pieprzem. Na każdy
stek kładziemy łyżkę
masła i zawijamy w folię aluminiową na 4-5 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)