ßßß
3 ząbki czosnkupęczek dymki3 pojedyncze piersi kurczaka1 czerwona papryka1 duża marchewpuszka pędów bambusa (225g)4-5 łyżek oleju sezamowego5 łyżek sosu sojowegopieprzłyżeczka cukru4 łyżki białego sezamuPRZYGOTOWANIEMakaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
W woku rozgrzewamy olej sezamowy. Dodajemy posiekaną dymkę i czosnek. Podsmażamy przez 2 minuty. Dodajemy mięso. Gdy się usmaży dodajemy pokrojoną w słupki paprykę, marchewkę pociętą w paseczki obieraczką do warzyw i odsączone z zalewy pędy bambusa. Doprawiamy pieprzem, dodajemy cukier i sos sojowy. Smażymy razem na małym ogniu przez około 7 minut, aż warzywa zmiękną.W tym czasie na suchej patelni prażymy ziarna sezamu.Gotowego kurczaka podajemy na makaronie - całość posypujemy sezamem. Smacznego :)