ßßß
Cookit - przepis na Dwukolorowa zupa krem z papryki
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Dwukolorowa zupa krem z papryki
Składniki
Papryka czerwona
Czerwona cebula
Pomidor
Marchew
Czosnek
Bulion
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz
Papryka słodka
Papryka żółta
Cebula
Cukinia
Ziemniak
Kurkuma
Wykonanie
Bardzo prosty a efektownie wyglądający dwukolorowy krem z
papryki
SKŁADNIKIZUPA CZERWONA
2
czerwone papryki
1
czerwona cebula
2
pomidory
2
marchewki
2 ząbki
czosnku
1/2 l
bulionu
2 łyżki
oliwy
sól
,
pieprz
,
papryka słodka
i ostraZUPA ŻÓŁTA2
żółte papryki
1
cebula
1 mała
cukinia
2
ziemniaki
2 ząbki
czosnku
2 łyżki
oliwy
1/2 l
bulionu
sól
,
pieprz
,
kurkuma
PRZYGOTOWANIEZupy gotujemy w dwóch garnkach.Zupa czerwona - rozgrzewamy w garnku
oliwę
i podsmażamy
czerwoną cebulę
pokrojoną w kostkę. Dodajemy pozostałe warzywa pokrojone w kostkę (
pomidory
bez gniazd nasiennych).Chwilę smażymy i zalewamy
bulionem
. Gotujemy na małym ogniu okj. 20 min i doprawiamy do smaku. Miksujemy.Zupa żółta - podsmażamy
cebulę
na
oliwie
. Dodajemy warzywa pokrojone w kostkę i
bulion
i gotujemy do miękkości (ok. 20 min). Doprawiamy
solą
,
pieprzem
i łyżeczką
kurkumy
.Miksujemy.Zupy wlewamy na talerz jednocześnie (najlepiej za pomocą dzbanków). Ozdabiamy kleksem
śmietany
i
bazylią
.
Źródło:
http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2013/11/dwukolorowa-zupa-krem-z-papryki.html
Przepisy powiązane
DWUKOLOROWY KREM Z PAPRYKI
Leczo do słoików
Gulasz warzywny
Warzywna zapiekanka z orzechowym serem cammembert i pesto
Warzywa po prowansalsku
Składniki powiązane (0)