ßßß Cookit - przepis na Jaglany z sokiem.

Jaglany z sokiem.

nazwa

Wykonanie

Niedawno kupiłam sok z borówki amerykańskiej . Pierwszą myślą jaka przyszła mi do głowy to wykorzystanie go w budyniu z kaszy jaglanej i tak też powstało dzisiejsze śniadanie. Kaszę ugotowałam na gęstym migdałowym mleku . Rano zaś zmiksowałam z słodkim bananem, soczystą nektarynką, lepkimi daktylami oraz wyżej wspomnianym sokiem . Przedsmak sezonu – nie umiem się doczekać aż dopadnę borówki i jagody
Do środka budyniu wmieszałam orzeszki ziemne, dzięki czemu mogłam trochę pochrupać z rana. Uwielbiam strukturę, konsystencję jaglanych budyniów, a co więcej – to, że nadajemy im smak na jaki tylko w danym momencie mamy ochotę
Samo zdrowie!
owocowy krem/budyń jaglany z bananem, nektarynką i sokiem z borówki amerykańskiej podany z orzeszkami ziemnymi, jagodami goji oraz suszoną białą morwą
banana-nectarine-blueberry juice millet pudding with peanuts, goji berries and dried white mulberries
Składniki:
4 łyżki kaszy jaglanej
szklanka mleka roślinnego (tu: migdałowe)
1/2 średniego dojrzałego banana
1/2 nektarynki
ok. 80 ml soku z borówki amerykańskiej (100%, bez cukru)
2 świeże daktyle – wypestkowane i posiekane
Kaszę ugotować wieczorem na mleku (lub rano, budyń będzie ciepły). Rano zmiksować z resztą składników. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
Dziś cytat, może zmotywuje kogoś. Do mnie dotarł, szczególnie w obecnym okresie… czekam na wyniki matur, potem studia, nowe miejsce, nowi ludzie, kolejny rozdział w życiu. To co robimy powinno być dla nas przyjemnością, ale nie znaczy też, że zawsze będzie łatwo. Jedno jest pewne, nigdy nie wolno się poddawać .
Przy­jem­ność to wszys­tko, co ro­bisz z en­tuzjaz­mem: może być w tym ból i cier­pienie, ale to nie przek­reśla tej pod­sta­wowej przy­jem­ności, że wiesz, iż wal­czysz o to, co kochasz. Paulo Coelho
Miłego dnia!
Źródło:http://www.anappleaday.pl/2015/06/jaglany-z-sokiem.html