Wykonanie
Niedawno kupiłam sok z
borówki amerykańskiej . Pierwszą myślą jaka przyszła mi do głowy to wykorzystanie go w budyniu z
kaszy jaglanej i tak też powstało dzisiejsze śniadanie.
Kaszę ugotowałam na gęstym
migdałowym mleku . Rano zaś zmiksowałam z słodkim
bananem, soczystą
nektarynką, lepkimi
daktylami oraz wyżej wspomnianym
sokiem . Przedsmak sezonu – nie umiem się doczekać aż dopadnę
borówki i
jagodyDo środka budyniu wmieszałam
orzeszki ziemne, dzięki
czemu mogłam trochę pochrupać z rana. Uwielbiam strukturę, konsystencję jaglanych budyniów, a co więcej – to, że nadajemy im smak na jaki tylko w danym momencie mamy ochotęSamo zdrowie!

owocowy krem/budyń jaglany z
bananem,
nektarynką i
sokiem z
borówki amerykańskiej podany z
orzeszkami ziemnymi,
jagodami goji oraz suszoną białą
morwąbanana-nectarine-blueberry juice millet
pudding with peanuts, goji berries and dried white mulberries

Składniki:4 łyżki
kaszy jaglanejszklanka
mleka roślinnego (tu:
migdałowe)1/2 średniego dojrzałego
banana1/2
nektarynkiok. 80 ml soku z
borówki amerykańskiej (100%, bez
cukru)2 świeże
daktyle – wypestkowane i posiekane
Kaszę ugotować wieczorem na
mleku (lub rano,
budyń będzie ciepły). Rano zmiksować z resztą składników. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Dziś cytat, może zmotywuje kogoś. Do mnie dotarł, szczególnie w obecnym okresie… czekam na
wyniki matur,
potem studia, nowe miejsce, nowi ludzie, kolejny rozdział w życiu. To co robimy powinno być dla nas przyjemnością, ale nie znaczy też, że zawsze będzie łatwo. Jedno jest pewne, nigdy nie wolno się poddawać .Przyjemność to wszystko, co robisz z entuzjazmem: może być w tym ból i cierpienie, ale to nie przekreśla tej podstawowej przyjemności, że wiesz, iż walczysz o to, co kochasz. Paulo CoelhoMiłego dnia!
