Jeśli na śniadanie lubicie zjeść coś słodkiego a przy okazji lubicie wszelkiego rodzaju granole itp,to ta granola jest właśnie dla Was.Jedyne co ją odróżnia od tej typowej granoli,to że nie ma w niej płatków owsianych.Może się skusicie?Składniki:2 szklanki kaszy gryczanej1/2 szklanki sezamu1 szklanka wiórków kokosowych1 szklanka migdałów,przekrojonych na pół1/2 szklanki orzechów nerkowca3/4 szklanki miodu1/4 szklanki olejukokosowego1 łyżka ekstraktu waniliowego1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej1 szczypta soli.Piekarnik nastaw na 175 C. Blaszkę od piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.Do miski wsyp kaszę gryczaną,migdały,orzechy nerkowca,sezam,sól i wiórki kokosowe.Do rondelka dodaj olejkokosowy i miód.Podgrzewaj na małym ogni mieszając do połączenia składników.Dodaj kawę i ekstrakt waniliowy. Przelej do miski z kaszą gryczaną i dokładnie wymieszaj.Granolę przełóż na blaszkę i piecz przez ok 30 minut,pamiętając o tym żeby granolę kilka razy przemieszać.Gotową odstaw by przestygła.Pokrusz ją na mniejsze kawałki i przełóż do pojemniczka.