Wykonanie
Jedni lubią ,drudzy wręcz nienawidzą. Pomidorowa od zawsze była jedną z moich ulubionych zup.Mam dla Was
pomidorową,ale nie taką zwykła. Zresztą zobaczcie sami ;)
Składniki:puszka
pomidorów2
cebule,posiekane3 ząbki
czosnku,drobno posiekane120 g
suszonych pomidorówpuszka
białej fasoliok 3 łyżeczki
oregano1 łyżeczka
koncentratu pomidorowego1 l
bulionu z kurczaka lub warzywnego
sól,
pieprz do smaku1/3 pęczka
natki pietruszkiulubiony
makaron ugotowany al dente
olej do smażenia
Suszone pomidory zalej wrzątkiem i odstaw na ok 10 minut, po czym odcedź.
Cebulę i
czosnek zeszklij na niewielkiej ilości
oleju,dodaj
pomidory z puszki i wymieszaj.
Suszone pomidory pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do
pomidorów na patelni. Gotuj przez ok 10 minut,od czasu do czasu mieszając.Gotowe
pomidory przełóż do garnka,dolej
bulion i osączoną z zalewy
fasolę.Gotuj przez kilka minut do momentu,aż wszystko będzie już miękkie.
Natkę pietruszki posiekaj,dodaj do zupy. Dopraw
solą i
pieprzem.