Miałam w lodówce lekko przejrzałe banany i postanowiłam je zużyć - to właśnie takie banany moim zdaniem są najlepsze, żeby dodać je do babeczek lub ciasta.Składniki:3 dojrzałe banany125 ml oleju roślinnego2 duże jajka2 szklanki mąki1/3 szklanki drobnego cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1/2 tabliczki czekolady pokrojonej w drobną kostkę lub garść groszkówczekoladowychBanany rozgnieść widelcem na gładką masę.W misce dokładnie ubić jaja z olejem. Cały czas mieszając dodać rozgniecione banany, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier i mąkę.Papilotki napełniać do3/4 wysokości i wstawić na 25-30 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.Ostudzić i... smacznego :)Zapraszam po więcej na profil Ewa Kuchennie na facebooku: KLIK