Dziś przepis na muffiny z dodatkiem bananów i czekolady. To klasyczny przepis, bardzo dobry na pierwszą przygodę z muffinami! Z tego co pamiętam, to właśnie był mój pierwszy w życiu samodzielny wypiek :) Babeczki są pyszne, długo zachowują świeżość, a banan dodaje ciastu wilgoci.składniki na ok 15 muffinów:250 g mąki125 g cukru125 ml oleju roślinnego3 dojrzałe banany150 g mlecznej czekolady2 jajka1 łyżeczka proszku do pieczenia0,5 łyżeczki sody oczyszczonejZaczynamy od posiekania czekolady na małe kawałki i pogniecenia bananów na papkę. W jednej misce dokładnie mieszamy olej z mąką, a w drugiej przesiewamy mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia i sodą. Łączymy suche składniki z mokrymi, dodajemy banana i czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Następnie nakładamy powstałą masę do 3/4 wysokości papilotek i wstawiamy do wcześniej nagrzanego piekarnika (ok 175 stopni). Pieczemy przez ok. 25 minut. Smacznego!