Ostre roladki z tortilli

nazwa

Wykonanie

To bardzo dobra przekąski da gości. Tortille możemy przygotować nawet dzień wcześniej, a przed podaniem wystarczy je pokroić i ułożyć na półmisku. Użyłam tortilli domowych.
składniki
2 tortille - gotowe lub domowe- np z tego przepisu
1 papryczka jalapeno
2 łyżki serka np. Almette jogurtowego
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól
1/4 łyżeczki płatków chili
1/2 awokado
4 plastry szynki wędzonej
4 suszone pomidory
przygotowanie
serek Almette wymieszać z jogurtem, Papryczkę jalapeno pozbawić pestek, drobno pokroić i dodać do sera. Awokado pokroić w kostkę i połączyć z masą serową. Posolić do smaku
Tortillę lekko podgrzać, najlepiej w kuchence mikrofalowej, aby dawała się łatwo zwijać. Pomidory pokroić w paski Na każdym placku rozsmarować masę serową, posypać płatkami chili, w 1/3 placka ułożyć po 2 plastry szynki i a na niej kawałki pomidorów. Szynkę i pomidory układać na całej szerokości placków. Zawinąć w rulon, dosyć ścisły. Zwiniętą tortille owinąć folią spożywczą i wstawić na co najmniej godzinę do lodówki. Przed podaniem wyjąć z lodówki, odwinąć i ostry noże pokroić na plastry grubości 1,5 - 2 cm. Smacznego!
Źródło:http://staregary.blogspot.com/2014/10/ostre-roladki-z-tortilli.html