Wykonanie
Prościej być nie może -
fasolka i
cebula. Trochę
oleju i
octu . I mamy pyszną letnią
sałatkę . Zapraszam!

składniki350 g
zielonej fasolki szparagowej1 biała
cebulaoliwa z oliwekchili w płatkach
szczypioreksól,
pieprzdo polaniasaszetka
oleju kujawskiego ze smakiem
pomidory,
czosnek,
bazyliabiały
ocetprzygotowanie
Fasolkę umyć, obciąć końce, ugotować w osolonej wodzie - kilkanaście minut od zagotowania
wody - aby była miękka ale nie rozgotowana, albo ugotować na parze.Lekko przestudzoną
fasolkę podzielić na mniejsze kawałki.
Cebulę pokroić w cienkie półplasterki, dodać do
fasolki. Wymieszać z
chili,
szczypiorkiem, polać
olejem, skropić
octem, posolić i popieprzyć. Smacznego!Przepis bierze udział w konkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek" organizowanym przez ZT Kruszwica SA oraz serwis ZpierwszegoTloczenia.plOświadczam, że akceptuję regulamin

