ßßß Cookit - przepis na Przecier pomidorowy wg Siostry Anastazji

Przecier pomidorowy wg Siostry Anastazji

nazwa

Wykonanie

Po praz kolejny na blogu przecier pomidorowy jednak wg Siostry Anastazji, przepis pochodzi z książki 153 przetwory i dania mięsne. Niestety pomidory miałam z dużą ilością pestek, na szczęście są one miękkie.
Składniki:
pomidory
sól do smaku
oliwa (1 łyżka na 1 słoik)
Wykonanie:
Pomidory umyć, przekroić i zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Pomidory gotować do czasu aż zgęstnieją. Przełożyć do słoików, do każdego wlać łyżkę oliwy. Zakręcić pasteryzować 15 minut.
Źródło:http://lubieessc.blogspot.com/2015/08/przecier-pomidorowy-wg-siostry-anastazji-przepis.html