Wykonanie
Dziś propozycja dla naprawdę początkujących w kuchni. Myślę, że każdy kto stawia pierwsze kulinarne kroki potrzebuje kilku prostych, sprawdzonych przepisów - dzięki temu nabiera się pewności siebie i ma się ochotę na podejmowanie następnych prób. Dzisiejsze nuggetsy to danie, które naprawdę nie ma szans się nie udać, to po prostu pyszne kawałki
kurczaka w tradycyjnej panierce z
mąki,
jajka i
bułki. Świetne z
sosem czosnkowym jako przystawka, ale z
ryżem i
sałatką będą stanowiły pożywne danie obiadowe. Smacznego:)podwójna
pierś z kurczaka,szklanka
mąki,szklanka
bułki tartej (najlepiej domowej),dwa
jajka,
sól,
pieprz,
przyprawa do kurczakaMięso myjemy, osuszamy, kroimy na kawałki i przyprawiamy. Panierujemy w
mące,
jajku i
bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do uzyskania złocistego koloru (około 10 minut).