ßßß

Pieczona owsianka z twarogiem, wanilią i malinamiPrzepis:inspirowany przepisem na sernik owsiany z bloga kaszamanna.com/ 2-3 porcje, 6 kokilek o średnicy 70 mm /Składniki:250 g twarogu półtłustego2 duże jajka2 łyżki miodu lub 4 łyżki cukru150 g gęstego jogurtu naturalnego (użyłam Bakomy)3 łyżki budyniu waniliowego (lub innego) bez cukru90 g płatków owsianych górskichew. ulubione dodatki do środka: owoce (najlepiej sprawdzą się drobne owoce - maliny, jagody, borówki, agrest, poziomki itp.), orzechy, czekolada, suszone owoce itp.Jak zrobić?Twaróg, jogurt naturalny, miód wymieszać trzepaczką w misce lub zmiksować na gładką masę, dodać budyń i płatki owsiane.. Całość wstawić na całą noc do lodówki*. Masę przełożyć do kokilek wysmarowanych masłem. Piec 30 minut w 180 stopniach Celsjusza. Gotową sernikową owsiankę podawać z ulubionymi dodatkami - u mnie były to świeże maliny, smacznego!*opcjonalne, ja włożyłamSzukasz pomysłu na inne śniadania inspirowane sernikiem? Kiliknij w link!