Wykonanie
            Pyszne, proste , słodkie i delikatne - tak można opisać ten letni deserek. Nie trzeba się napracować, żeby go przyrządzić a efekt nie tylko wizualny ale także smakowy jest niesamowity:) Zapraszam:)- 3 
białka kurze ( 
jajka klasy L)- 600 g 
cukru pudru- 350 ml 
śmietanki 30%- 
owoce ( 
truskawki, 
borówki , 
kiwi)
Białka z 300 g 
cukru pudru ubijamy na sztywną pianę. Na papierze do pieczenia rysujemy koło ( np odrysowujemy talerz, na którym zaserwujemy deser) i układamy na blaszce do pieczenia. Na narysowane koło przekładamy pianę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 120C ( przy termoobiegu) i pieczemy dobrą godzinę po czym wyłączamy ogień i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia piekarnika. ( dobrze zrobić to wieczorem i zostawić na noc już w piekarniku)Kiedy 
beza dobrze wyschnie , ubijamy 
śmietankę z pozostałym 
cukrem na sztywną pianę , układamy na 
bezie i dekorujemy świeżymi 
owocami.



