Wykonanie
Pyszny, szybki deser, który uda się każdemu i posmakuje większości :) Z podanych ilości przygotujemy 3 porcje.
4 dojrzałe
owoce kiwi200 ml
śmietany kremówki + 1 łyżeczka
cukru pudru1 śmietanfix300 gramów
truskawek2 łyżki
cukru pudruKiwi obieramy ze skórki, kroimy na plastry (3 odstawiamy do przystrojenia), ucieramy na
pure (użyłam blendera Aura
marki Russell Hobbs), dodajemy 1 łyżkę
cukru pudru, mieszamy, przekładamy do miseczki.
Schłodzoną
śmietankę ubijamy z
cukrem pudrem i usztywniaczem.
Truskawki pozbawiamy szypułek (3 sztuki odstawiamy do przystrojenia), miksujemy z 1 łyżką
cukru pudru, przekładamy do miseczki.
Pucharki wypełniamy w 1/3 musem
kiwi,
potem delikatnie układamy warstwę
śmietanki, całość zalewamy delikatnie musem
truskawkowym, przystrajamy
owocami, schładzamy w lodówce.