ßßß

4 dojrzałe owoce kiwi200 ml śmietany kremówki + 1 łyżeczka cukru pudru1 śmietanfix300 gramów truskawek2 łyżki cukru pudruKiwi obieramy ze skórki, kroimy na plastry (3 odstawiamy do przystrojenia), ucieramy na pure (użyłam blendera Aura marki Russell Hobbs), dodajemy 1 łyżkę cukru pudru, mieszamy, przekładamy do miseczki.
Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i usztywniaczem.
Truskawki pozbawiamy szypułek (3 sztuki odstawiamy do przystrojenia), miksujemy z 1 łyżką cukru pudru, przekładamy do miseczki.
Pucharki wypełniamy w 1/3 musem kiwi, potem delikatnie układamy warstwę śmietanki, całość zalewamy delikatnie musem truskawkowym, przystrajamy owocami, schładzamy w lodówce.