Wykonanie
Przepis na to ciasto znalazłam w jakiejś gazetce. Troszkę zmodyfikowałam i powstało to ciacho. Jest wilgotne, aromatyczne i delikatne w smaku. Podczas pieczenia uwalnia się wspaniały zapach.- 8
jajek- 1 szklanka
cukru- 1 szklanka rozdrobnionych
orzechów włoskich- 3 duże
jabłka- 2 i 1/2 szklanki
mąki- 1 i 1/2 szklanki
oleju- 2 łyżeczki
cynamonu- 2 łyżeczki suszonego
imbiru- 3 łyżeczki
proszku do pieczeniaJabłka obieramy i kroimy w kosteczkę.
Jajka ubijamy z
cukrem do białości i dodajemy pozostałe składniki, oprócz
jabłek. Dokładnie wszystko mieszamy. Na koniec wsypujemy
jabłka i delikatnie mieszamy. Wszystko wlewamy do formy 24/40cm ( duża blacha), wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180C i pieczemy 40-50 min.