Tym razem to nie będzie przepis na szybki obiad, ale warto poświęcić nieco więcej czasu na przygotowanie tej wersji :)Składniki1kg mielonej wołowiny2 średniej wielkości cebule1 łyżeczka brązowego cukru1 marchewka1 pietruszka1/8 małego selera lub 1 łodyga selera naciowego2- 3 ząbki czosnku drobno posiekane lub przeciśnięte przez praskę3 puszki pomidorów bez skórki lub 2 kg świeżych mięsistych pomidorówmakaron spaghetti2 łyżki domowej przyprawy do spaghettiparmezan do posypaniaoliwa do smażeniasól i pieprz do smakuPrzygotowaniePosiekać bardzo drobno cebulę. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o bardzo grubych oczkach (seler naciowy drobno pokroić). Czosnek przecisnąć przez praskę. Warzywa zeszklić na niewielkiej ilości oliwy. Na drugiej patelni podsmażyć mięso, gdy zacznie zmieniać kolor dodać cukier i smażyć do lekkiego zbrązowienia.Podsmażone mięso wymieszać z warzywami, dodać pomidory i przyprawy. Dusić na bardzo małym ogniu około 2-3 godzin.Po nałożeniu na talerze posypać startym parmezanem i świeżą lub suszoną bazylią.