Wykonanie
Ten smak zna każdy. Kiedyś takie zapiekanki można było kupić w wielu miejscach, głównie w małych, ulicznych budkach. Dziś również są spotykane, ale wolę robić je w domu, bo jakość tych kupnych pozostawia wiele do życzenia. Nakład pracy i finansów jest mały a efekt bardzo przyjemny. Starsza część smakujących stwierdziła, że są dokładnie takie jak sprzedawane w PRLu. ;-)
2 długie
bagietki350g
pieczarek150g
żółtego serakeczup do posmarowania, u mnie pikantny od Fanex1.
Bagietki kroimy na pół i przekrajamy. Środek każdej z części dociskamy by zrobić miejsce na farsz. Smarujemy
keczupem.2.
Ser i
pieczarki ścieramy na grubych oczkach tarki. Mieszamy razem i posypujemy obficie
bagietki.3.
Bagietki układamy na blaszce i zapiekamy przez 15 minut w 180 stopniach. Przed podaniem polewamy
keczupem ulubionym sosem.