ßßß
2 filety z kurczakamałe opakowanie jogurtu naturalnego1 jajko1 łyżeczka słodkiej papryki1 łyżeczka ostrej papryki2 łyżki sosu sojowegosól, pieprz3 szklanki płatków kukurydzianych1. Filety z kurczaka kroimy na małe, podłużne kawałki.2. W misce mieszamy ze sobą jogurt, jajko, paprykę, sos sojowy, sól i pieprz. Dodajemy pokrojone filety, mieszamy i ostawiamy na minimum 1h w chłodne miejsce.3. Płatki kukurydziane przekładamy do worka foliowego, kładziemy na płaskiej powierzchni i kruszymy za pomocą wałka.4. Każdy kawałek fileta obtaczamy dokładnie w płatkach kukurydzianych. Układamy na blaszce z wyposażenia piekarnika i pieczemy w 200 stopniach przez około 20-25 minut. Podajemy z ulubionym sosem.


Jako sosu (widoczny w miseczce) użyłam salsy ogórkowej od Fanex .