ßßß
Cookit - przepis na PALUCHY Z INDYKA Z PIECZARKAMI
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
PALUCHY Z INDYKA Z PIECZARKAMI
Składniki
Mięso z indyka
Jajko
Pieczarki
Cebula
Sól
Pieprz
Papryka słodka
Czosnek
Bułka tarta
Olej
Wykonanie
Pyszne paluchy z indyczego
mięsa
, dla zaostrzenia smaku z
pieczarkowo
-
cebulowym
farszem.Mąż miał z frytkami i surówką, a ja zajadałam się z
fasolką
,
marchewką
i
groszkiem
na ciepło . Pyszny, prosty i zdrowy obiad :))Często do niego wracam, zmieniając tylko obiadowe dodatki :))Polecam gorąco!
Składniki:5 00g
mięsa z indyka
(ja miałam pierś)1
jajko
150g
pieczarek
2
cebule
sól
pieprz
papryka słodka
2 ząbki
czosnku
bułka tarta
olej
Wykonanie:
Mięso
mielimy razem z 1
cebulą
i
czosnkiem
. Doprawiamy
solą
,
pieprzem
,
papryką
. Dodajemy
jajko
i dokładnie wyrabiamy. Na
oleju
podsmażamy posiekaną drobno
cebulę
i pokrojone drobno
pieczarki
. Doprawiamy je
solą
i
pieprzem
. Odciskamy ew.sok, który puściły
pieczarki
. Na zwilżoną dłoń nakładamy łyżkę
mięsa mielonego
, rozpłaszczamy je nadając mu kształt prostokąta. Na środek nakładamy
pieczarkowy
farsz.
Mięso
"sklejamy" nadając kształt podłużnego palucha. Każdy panierujemy w
bułce tartej
i smażymy z wszystkich stron na
oleju
.
Źródło:
http://walijskiepichcenie.blogspot.com/2014/07/paluchy-z-indyka-z-pieczarkami.html
Przepisy powiązane
Krokiety z pieczarkami
Krokiety z pieczarkami
Pieczarki faszerowane
Kotlety mielone z pieczarkami
Krokiety z farszem z pieczarek i pasztetu
Składniki powiązane (0)