Wykonanie
Szybkie ciasto bez pieczenia.Nie wymaga dużego nakładu pracy,skomplikowanych składników ani specjalnych umiejętności kulinarnych bo... zawsze wychodzi :))Składniki:1 litrowy słoik prażonych
jabłek1
galaretka dowolna (ja użyłam brzoskwiniowej)1
galaretka morelowa (na wierzch)puszka
moreliherbatniki lub
biszkoptyWykonanie:Prażone
jabłka przekładamy do garnuszka, podgrzewamy aż będą gorące. Do gorących
jabłek wsypujemy
galaretkę (proszek). Całość dokładnie mieszamy i studzimy.Na dnie formy (ja użyłam keksówki) układamy
herbatniki, a następnie
jabłka wymieszane z
galaretką. Na wierzch układamy
morele.
Odstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. Następnie przygotowujemy
galaretkę morelową w trochę mniejszej ilości
wody niż przewidziano na opakowaniu. Kiedy przestygnie i zacznie lekko tężeć wylać ją na masę
jabłkową.
Schłodzić w lodówce - do całkowitego stężenia.