Wykonanie
            Tym razem grill dla osób lubiących dania lekko pikantne. Pałki z 
kurczaka z grilla w lekko pikantnej marynacie, z nutką 
czosnku i 
cebuli.

Składniki marynaty:2 czubate łyżeczki 
papryki słodkiej1,5 łyżeczki 
chiliczubata łyżeczka 
majerankupół czubatej łyżeczki 
lubczykupół czubatej łyżeczki 
pieprzupół płaskiej łyżeczki 
solipół płaskiej łyżeczki 
curry1 bulionowa kostka warzywna4 przeciśnięte przez praskę ząbki 
czosnkumała 
cebula pokrojona w drobną kosteczkę
olejPonadto:8 - 10 pałek z 
kurczakaWykonanie:Pałki czyścimy, myjemy i wkładamy do zamykanego naczynia.Składniki marynaty mieszamy w misce. 
Oleju dajemy tyle, aby marynata była gęsta, lecz nie sucha. Musi się łatwo po 
mięsie rozprowadzać.Na pałki wykładamy marynatę i dokładnie wszystko mieszamy, tak, aby pałki były całe nią pokryte.Tak przygotowane pałki z 
kurczaka wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Najlepiej jest przygotować takie 
mięso dzień przed grillowaniem i po kilku godzinach przełożyć pałki w pojemniku. Te, które były w pojemniku na górze, niech teraz będą na dole. Marynata ścieka z 
mięsa i pałki będące na dole są bardziej aromatyczne :)Pałki z 
kurczaka grillujemy na tacce 40 minut - po 20 minut z każdej strony.Gdy rozłożymy 
mięso na grillu, marynatę, która została w misce, rozkładamy równomiernie na wierzchu pałek. Ponieważ marynata jest dość gęsta, z 
mięsa grillowanego już w zasadzie nie ścieka. Wycieknie z niej tylko nadmiar 
oleju.Smacznego :)




