Dzisiaj w kuchni pachnie kurkami.Aromatyczne kurki z pietruszką i serkiem mascarpone, podane z makaronem tagliatelle.Składniki:300 g kurek2 cebule1/2 serka mascarponepęczek pietruszkisólpieprz4 łyżki oliwy220 g makaronu tagliatelleWykonanie:Kurki myjemy i jeśli są duże kroimy na 4 części.Cebulę siekamy w kostkę.Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę, lekko solimy i podsmażamy do zeszklenia cebuli.Dodajemy kurki. Całość solimy, pieprzymy i dusimy pod przykryciem 5 minut.Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i dusimy kolejne 3 minuty pod przykryciem i 2 minuty bez przykrycia.Na koniec dodajemy serekmascarpone. Całość mieszamy, dusimy pod przykryciem jeszcze 3 minuty.W międzyczasie próbujemy i dosalamy, jeśli zachodzi taka potrzeba.Makaron wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy al dente.Podajemy :)Smacznego