Wykonanie
Ostatnio gdybym mogła żywiłabym się tylko hummusem . Robiłam go właściwie bez przerwy. Gdy się kończył przygotowywałam kolejna porcję. W końcu jednak wypadałoby zrobić coś innego. Już od jakiegoś czasu w głowie plątała mi się tapenada- czyli pasta z
oliwek. Miałam okazję jeść ją w Grecji i przypadła mi do gustu wyjątkowo. Wczoraj ugotowałam zdecydowanie za dużo
kaszy jaglanej i właściwie pomysł stworzył się sam. Metodą kombinowaną powstała ta pasta. Zdrowa i smaczna a do tego przerażająco prosto w wykonaniu:D

Składniki:pół szklanki ugotowanej
kaszy jaglanejgarść
oliwekpieprzolej lniany (lub inny)- 2 łyżkiszczypta
soli1 ząbek
czosnkuWykonanie;Wszystkie składniki wrzuć do blendera i dobrze zmiksuj. Jeśli masa będzie zbyt sucha i cięzko będzie ją miksować dodaj więcej
oleju. I gotowe:)Smacznego!