Wykonanie
Cóż. ostatnio dopada mnie brak czasu. To przez weekend i to że całkiem dobra pogoda sprzyja wyprawom. Ale prawie każda wyprawa zaczyna się od dobrego śniadania. A przynajmniej powinna. Nasz niedzielny poranek tak właśnie się zaczął i przyznaję że pyszne śniadanie to połowa sukcesu. Nadal co prawda walczę z
brakiem snu i milionem spraw ale to jakby stało się łatwiejsze do ogarnięcia. Miałam ułatwioną sprawę w kwestii naleśników. Wykorzystałam te które upiekłam dzień wcześniej. Tak więc to bardzo dobry pomysł na reanimację naleśników na które nikt już nie ma za bardzo ochoty. A pewnie zrobię nie raz naleśniki tylko po to żeby przygotować je właśnie w taki sposób.
Składniki:8 naleśników3
pomarańczeskórka starta z jednej
pomarańczy100 g
masła40 g
cukru trzcinowegoWykonanie:Wyciśnij sok z
pomarańczy wlej do na patelnię. Dodaj
cukier i skórkę. Doprowadź do wrzenia i poczekaj aż sok zgęstnieje. Wtedy włóż na patelnię zwinięte w "kopertę". Smaż przez chwilę potrząsając patelnią. Przewróć naleśniki i znowu chwilę podsmaż. Pilnuj żeby naleśniki się nie rozpadły. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.