Składniki na kruchy spód:250 g maki orkiszowej jasnej2-4 łyżki cukru trzcinowego2 żółtka2/3 kostki masłaMąkę przesiewamy do miski, dodajemy zimne masło i drobno szatkujemy. Następnie zagniatamy ciasto z żółtkami i cukrem. Wykładamy na formę do tarty i zapiekamy przez 15 minut w nagrznym piekarniku w temperaturze 200C.Składniki masy:350 ml śmietanki 36%4 żółtka3 pomarańcze2 łyżki cukru trzcinowegoskórka z 1 pomarańczyŚmietankę mieszamy z żółtkami, sokiem z jednej pomarańczy i startą skórką z pomarańczy oraz zmielonym na puder cukrem trzcinowym. Masę wlewamy na podpieczony kruchy spód, na wierzch układamy pokrojone i obrane plastry pomarańczy. Tartę zapiekamy jeszcze przez około 25 minut do momentu, aż masa się zetnie.Tartę podajemy ciepłą.