Wykonanie
Pyszne
ciasteczka z
mąki pełnoziarnistej i
cukru trzcinowego z dodatkiem
jagód goji, które są doskonałym źródłem przeciwutleniaczy i składników mineralnych oraz pełnych magnezu
nasion słonecznika. Są bardzo proste w przygotowaniu i nie wymagają wykrawania
ciasteczek.
SKŁADNIKI:150g
masła90g
cukru trzcinowego muscovado200g
maki pełnoziarnistej pszennej typ 20002
żółtka40g pestek
słonecznikaWYKONANIE:
Mąkę przesiewamy, podajemy
cukier,
masło i
żółtka. Wyrabiamy szybko kruche ciasto. Na końcu dodajemy
jagody goji i
słonecznik. Z ciasta formujemy walec o średnicy 4-5 cm. Zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce przez 40-50 minut. Kroimy w plastry i pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub silikonową matą. Pieczemy w 180 stopniach C przez 12-14 minut.