ßßß
Składniki:ok 100 g czarnego makaronu na osobę (lub wg gustu)250 g krewetek2-3 ząbki czosnkusólpieprzpłatki chili1/3 szklanki wina (najlepiej różowe)olej do smażenia (u mnie ryżowy)Wykonanie:Makaron ugotuj al dente. Jeżeli masz krewetki obrane z pancerzy masz połowę mnie pracy. Jeśli nie pozbaw je głowy, pancerza i jelita (natnij krewetkę wzdłuż tułowia i usuń czarną nitkę- jelito które ciągnie się wzdłuż całego tułowia. Umyj je i osusz. Rozgrzej olej wrzuć czosnek smaż minutę i dodaj krewetki. Całość zalej winem. Przypraw je sola i pieprzem. Smaż minutę mieszając. Nie smaż krewetek ich za długo. Na patelnię wrzuć makaron i wymieszaj. Przełóż na talerze i podawaj od razu po przygotowaniu.Smacznego!