Wykonanie
Majówka- więc grill. Jakoś tak to u nas jest. Grillujemy wszystko. Coraz częściej oprócz
mięsa pojawiają się
ryby,
warzywa i owoce. Bardzo dobrze:) Dziś
przyprawa z
brązowym cukrem. Dzięki niej zdecydowanie poprawisz smak grillowanego drobiu. Można nią natrzeć
mięso ale najlepiej jeśli dodasz
oliwę i zamarynujesz je przez kilka godzin (a najlepiej niech całą noc posiedzi w lodówce).
Tymianek i
szałwię kupiłam w aptece:)
Składniki (zależnie od ilości
mięsa):pół łyżeczki
soli1 łyżeczka
pieprzu2 łyżki
brązowego cukru1 łyżka suszonego
tymianku1 łyżka
suszonej szałwii1 łyżka granulowanego
czosnkuWykonanie:Wszystkie składniki wymieszaj w małej miseczce tak by się dobrze połączyły. Możesz używać suchej
przyprawy- przechowuj ją w temp. pokojowej przez tydzień. Jeśli dodasz
oliwę zużyj marynatę natychmiast.Smacznego!