Wykonanie
Kolejny przepis który kiełkował w głowie kilka dni zanim zdecydowałam się go wykonać. I mimo, że to szalony pomysł na
śledzie jest naprawdę niezły:) Coś innego, nowego i wbrew obawom smacznego. Zdecydowanie wolę
śledzie na słodko, dlatego w tej kwestii jestem w stanie zaakceptować nawet najbardziej zwariowane połączenia. I nic nie jest w stanie mnie zniechęcić lub zdziwić. Polecam odważnym. Nie zawiedziecie się:)
Składniki:200 g
śledziduża
cebulagarść
suszonej żurawinypieprzoliwaWykonanie:Jeśli Twoja
żurawinę jest bardzo zalej ją wrzątkiem i odstaw aż napęcznieje. Moja nie potrzebowała tego zabiegu:)
Śledzie pokrój na kawałki a
cebulę w drobną kostkę. Gdy
żurawina zmięknie posiekaj ją na mniejsze kawałki. Wymieszaj
śledzie z
cebulą i
żurawiną. Przypraw
pieprzem. Przełóż
śledzie do słoika zalej
oliwą i odstaw na jeden dzień do lodówki.Smacznego!