Wykonanie
Trochę lżejsza wersja klasycznych placków ziemniaczanych czyli pieczone na teflonie i oczywiście z
cukinią. Polecam zajadać je z gęstym
jogurtem naturalnym.
Składniki :* duża
cukinia*
jajko* pół
cebuli* ząbek
czosnku* ulubione
przyprawy* 3 łyżki
mąki owsianej razowej* łyżka
oliwy z oliwekPrzygotowanie :
Cukinie zatrzeć na tarce, przyprawić
solą i odstawić. Odcisnąć nadmiar soku. Dodać pozostałe
przyprawy,
mąkę oraz startą na tarce o małych oczkach
cebulę i
czosnek. Wymieszać, dodać
oliwę z oliwek. Rozgrzać teflonową patelnie, smażyć po 2-3 minuty z każdej strony. Podawać na ciepło.Zapraszam Was na stronę firmy oraz do polubienia FB - będziecie na bieżąco informowani o nowościach w sklepie.