Budyń domowy robię dość często, bo ten w torebkach albo jest za słodki albo za wodnisty mi wychodzi. Stawiam na domowe specjały więc i domowy budyń już na blogu był. Odsyłam Was do przepisu na waniliowy, a dzisiaj poszalałam i dodałam banany. Powiem Wam, że smak wyszedł idealny. O niebo lepszy niż ten z torebki. Jesteście zainteresowani? Zapraszam po przepis!Składniki :* 2,5 szklanki mleka* 2 łyżki mąki pszennej* 3 łyżki mąki ziemniaczanej* 2 dojrzałe banany* 4 żółtka* 4 łyżki cukruPrzygotowanie :2 szklanki mleka zagotować. Pozostałe mleko wymieszać z mąkami, cukrem i żółtkiem. Do zagotowanego mleka wlać dokładnie wymieszane mąki z żółtkami. Mieszać aż będzie gęste. Dodać rozgniecione na gładką masę banany. Przelać do pucharków, ozdobić według własnej potrzeby np. domowym sokiem malinowym lub żurawinowym.