ßßß
KremówkaCiasto I1 szklanka mąki pszennej2 żółtka4 łyżki kwaśnej śmietanyCiasto II1 szklanka mąki pszennej1/2 kostki masłaKrem budyniowy3/4 litra mleka3/4 szklanki cukru4 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanej2 żółtka1/2 kostki masłaZagnieść I ciasto i podzielić na pół.Zagnieść II ciasto i podzielić na pół.Rozwałkować połówkę I ciasta i na to pokruszyć połówkę II ciasta.Ciasto zrolować a następnie rozwałkować.Rozwałkowane ciasto złożyć w kopertę i ponownie rozwałkować na wielkość blachy (25×30).Ciasto przenieść na blaszkę i ponakłuwać widelcem.Upiec w 200 0 C na złoty kolorTak samo postąpić z drugim blatem.Krem: mleko zagotować i na gotujące wlać rozrobione żółtka z cukrem i mąkami oraz wanilią – ugotować budyń. Do gorącego dodać masło, wymieszać i ciepły wylać na spód przykrywając drugim blatem.Posypać cukrem pudrem.
