ßßß
Omlety robi się niesłychanie prosto, efekt jest zadowalający, jak również sycący.Dzisiaj zaproponuję Wam wersję z boczkiem i kiełkami rzodkiewki.Inny omlet, który jest już na blogu znajdziecie tutaj .Zapraszam!Wiosenny omlet z kiełkami i boczkiemSkładniki:4 jajka10 cienkich plastrów boczkuduża ilość kiełków rzodkiewkisól, pieprz (świeżo zmielone)Wykonanie:Pracę zaczynamy od drobnego pokrojenia boczku, w paski. Po 5 plastrów na jedną porcję.Boczek mocno podsmażamy.Następnie 2 jajka wbijamy do szklanki, dokładnie mieszamy, doprawiamy i wlewamy na patelnię z boczkiem.Smażymy do czasu, aż jajka się zetną.Omlet składamy na pół, układamy na talerzu, obficie posypujemy kiełkami oraz oprószamy świeżo zmieloną solą.
Drugą porcję przygotowujemy tak samo jak opisano powyżej.Smacznego!