Wykonanie
Cześć :)Dzisiaj znów
pora na
pora :)Ja bardzo lubię to warzywo :) Mam nadzieję, że Wy też :)Pastę szybko przygotujecie, ja ją nawet robiłam wieczorem, żeby zjeść ją następnego dnia na śniadanie, smaki się bardzo fajnie połączyły :)
Zapraszam! :)Przepis pochodzi z "Palce lizać"A bułeczki na zdjęciach to bułeczki
otrębowe .Składniki:5
jajek (ugotowane na twardo)pęczek
szczypiorku1
por (biała część)1
ogórek3-5 łyżek
majonezusól,
pieprzWykonanie: Najpierw gotujemy
jajka, po ugotowaniu zalewamy zimną
wodą i studzimy.
Pora myjemy, przekrawamy go wzdłuż na pół, połówki również na pół i drobno kroimy.
Szczypiorek i
ogórka również myjemy,
szczypiorek drobno kroimy,
ogórka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Pozostawiamy go na chwilę aby puścił sok, następnie dokładnie odciskamy.
Jajka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Wszystkie składniki łączymy, dodajemy
majonez, doprawiamy.Smacznego! :)