Cześć!Dzisiaj zapraszam fanów masła orzechowego i bananów! :)Składniki:2 banany (dojrzałe)5 łyżek masła orzechowego typu crunchy2 szklanki mąki pszennej5 łyżek cukru (w razie mało dojrzałych bananów, radzę dodać nieco więcej cukru)1 jajko2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki cynamonu1 szklanka mleka (nie musicie dodawać całej na raz, najlepiej najpierw 1/2, w razie zbyt gęstego ciasta dodawać kolejne porcje)1 łyżka oleju lub oliwy z oliwekszczypta soli100 g groszkówczekoladowychWykonanie:Banany blendujemy.Następnie tradycyjnie łączymy mokre z mokrymi, suche z suchymi w oddzielnych miskach. Pamiętajcie o radzie odnośnie mleka :)Powoli dodajemy suche do mokrych i mieszamy, mogą pozostać grudki.Na koniec dodajemy groszkiczekoladowe i mieszamy.Pieczemy w papilotkach wypełnionych na 3/4 (lub nieco więcej) w 180 st. ok. 25 minut. Do suchego patyczka.Smacznego!