ßßß
Składniki:300 g wątróbki drobiowej2 jabłka1 cebulaok. 6 łyżek (kopiastych) jogurtu naturalnegook. 1 łyżka mąkisól, pieprzmakaronWykonanie:Wątróbkę drobno siekamy, podsmażamy na patelni, doprawiamy. Cebulę siekamy w piórka i dodajemy do wątróbki, dalej podsmażamy.
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, dalej smażymy. Podlewamy małą ilością wody.W szklance mieszamy jogurt z mąką, tak aby nie było grudek. Dodajemy trochę ciepłego "sosu" do jogurtu, mieszamy, a następnie powoli wlewamy na patelnię, ciągle mieszając. Kilka minut podgrzewamy całość, odstawiamy na bok.
W międzyczasie gotujemy makaron wg. przepisu na opakowaniu :)Sos podajemy z makaronem :)
Smacznego!