Wykonanie
Wielu już pisało o domowym cukrze
waniliowym z prawdziwą
wanilią. Długo trwało nim sama spróbowałam. Spróbowałam i się zakochałam. Zapach - nieziemski, intensywny,
waniliowy :) Litrowy słoik wypełniony
cukrem waniliowym stał się ozdobą kuchni. Zerkam na niego i oczy mi się
śmieją :) Jeśli jeszcze nie "produkowaliście", to zachęcam. Niewielki wysiłek, a efekt -
waniliowy :)
Składniki:1 kg
cukru3
laski waniliiSposób przygotowania:
Laskę wanilii rozetnij wzdłuż. Nieostrą stroną noża wydłub miąższ i wymieszaj go z
cukrem. "Skórkę"
laski wanilii pokrój na kawałki i również dołóż do
cukru. Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku i ciesz się prawdziwie
waniliowym zapachem.Musiałam TO zrobić :) Po przeczytaniu TEGO chciałam poczuć się, jak prawdziwa blogerka :)