Wykonanie
Jest niedziela siadamy do wspólnego śniadania i wtedy dostaję w miseczce pachnącą, ciepłą owsiankę. Pełna
suszonych owoców i
serca osoby, która mi ją przygotowała. Może właśnie to sprawiło, że zakochałam się w jej smaku i nie jeden raz próbowałam ją odtworzyć w domu. Lecz nie smakowała tak wyśmienicie jak wtedy.Owsianka z tego przepisu to pomysł na szybkie i smaczne śniadanie, które dostarcza zastrzyku energii.Porcja dla 1 osobySkładniki:3 łyżki
płatków owsianych,szczypta
soli,szczypta
cynamonu,garść
suszonych owoców (
rodzynki, 2
morele suszone,
żurawina,
pestki dyni),ćwiartka
jabłka pokrojonego w kostkę,pół łyżeczki
mioduPrzygotowanie:Do niewielkiego garnka wsypać
płatki owsiane i zalać zimną
wodą (1/3 szklanki). Gotować na małym ogniu, dodać
cynamon i
sól, wymieszać. Wsypać
suszone owoce i pokrojone
jabłko. Gotować na małym ogniu ok. 5 min aż zgęstnieje. Przełożyć do miseczki, można dodać kilka plasterków świeżego
banana i
miodu . Jeść na ciepło.